Veckans lunchmeny (v. 5)
Dagens rätt
Pris
149 kr (kl. 11.30–13.15)
129 kr (kl. 13.15–14.00)
* = Lakto-ovo vegetariskt alternativ.
Måndag
Coq au vin på kycklinglår med champinjon, lök och bacon serveras med potatispuré.
Vegetarisk biff med örtrostad potatis, dijon-och dragonsås samt sotad broccoli.*
Tisdag
Havets wallenbergare med dill och pepparrot, potatispuré, ärtor och brynt vispat smör.
Halloumibiffar med rödbeta, honungsvinägrett och grönkålspytt.*
Onsdag
Bouillabaisse med fisk och musslor, rouille, fänkålcrudité och surdegkrutonger.
Pad Thai med sojamarinerad tofu, jordnötter, koriander och lime.*
Torsdag
Halstrad torsk med citronrisotto, sauterade primörer och skaldjursvinägrett.
Krämig linsrisotto med Västerbottenost, syrad lök och svampkrokett.*
Fredag
Skinkstek med äppelchutney, rostad brysselkål, bakade rotfrukter samt gräddsås.
Ugnsbakad aubergine med tomatsås, parmesan och pasta.*
Veckans special 189 kr
Confiterat anklår med rostad rotselleripuré, anksky och vitlöksstekt spetskål.
Alltid på Operan
Fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran och stjärnanis.
169 kr
Räksmörgås på ekologiskt danskt rågbröd med pepparrots- och citronmajonnäs.
198 kr
Dessert
Dagens hemgjorda glass/sorbet
49 kr
Hemgjord ekologisk chokladtryffel
49 kr