Veckans lunchmeny (v. 4)
Dagens rätt
Pris
149 kr (kl. 11.30–13.15)
129 kr (kl. 13.15–14.00)
* = Lakto-ovo vegetariskt alternativ.
Måndag
Lammfärsbiff med svampsås, kokt potatis, lingon och rostad broccoli.
Friterad ost med rostad potatis, remouladsås och confiterad tomat.*
Tisdag
Brödbakad kolja med spenat, potatispuré, rostad mandel, citron och vitlökssmör.
Morotsbiffar med bakad örtpotatis, rostade grönsaker och barbecuesås.*
Onsdag
Asiatiska fiskbiffar med nudelsallad, hoisinmajonnäs, syrad butternut-pumpa och bakad pak choi.
Morotshummus med syrad lök, rostad fetaost, pitabröd och friterad halloumi.*
Torsdag
Ädelostfylld fläskschnitzel, ljummen potatissallad med caesardressing och rödvinssås.
Tomat- och kokosgryta med grönkål och svarta bönor samt ris och naanbröd.*
Fredag
Honungsgriljerad fläskkarré med brysselkål, tzatziki och gremolatarostade grönsaker.
Zucchinifritters med myntayoghurt, gurka, dill, fetaost och syrad tomat.*
Veckans special 189 kr
Biff Rydberg med senapskräm, smörkokt lök och äggula.
Alltid på Operan
Fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran och stjärnanis.
169 kr
Räksmörgås på ekologiskt danskt rågbröd med pepparrots- och citronmajonnäs.
198 kr
Dessert
Dagens hemgjorda glass/sorbet
49 kr
Hemgjord ekologisk chokladtryffel
49 kr