Veckans lunchmeny (v. 3)
Dagens rätt
Pris
149 kr (kl. 11.30–13.15)
129 kr (kl. 13.15–14.00)
* = Lakto-ovo vegetariskt alternativ.
Måndag
Köttbullar med potatispuré, gräddsås, råröda lingon och inlagd persiljegurka.
Het black bean burger med kimchi, bbq dressing, syrad lök och pommes.*
Tisdag
Grillad fläskfilé, dragonrisotto, bakad blomkål, hyvlad parmesan och bryntsoja smör.
Thaicurrygryta, friterad tofu, naanbröd och jasminris.*
Onsdag
Ångad torsk med äggsås, dillslungad potatis, syradlök och smörkokta sockerärtor.
Råraka med gratinerad getost, glacerade betor, äpple och spenat.*
Torsdag
Bakad sej med gubbröra, dill friterad potatis, grillad citron och smörstekt majs.
Ungsbakad rödbeta med rostadrotselleripure, getost, bryntsmör vinegrett och mandel.*
Fredag
Boeuf bourgingnon med rökt sidfläsk och potatis- och palsternackspuré samt bakad lök.
Vegbiffar med timjanrostade rotsaker, gräddsås, gelé och kokt blomkål.*
Veckans special 189 kr
Biff Rydberg med senapskräm, äggula och smörkoktlök.
Alltid på Operan
Fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran och stjärnanis.
169 kr
Räksmörgås på ekologiskt danskt rågbröd med pepparrots- och citronmajonnäs.
198 kr
Dessert
Dagens hemgjorda glass/sorbet
49 kr
Hemgjord ekologisk chokladtryffel
49 kr