Veckans lunchmeny (v. 14)
Dagens rätt
Pris
149 kr (kl. 11.30–13.15)
129 kr (kl. 13.15–14.00)
* = Lakto-ovo vegetariskt alternativ.
Måndag
Slottsstek med gräddsås, gelé, kokt potatis och persiljebakade morötter
Quinoabollar med rotselleri- och potatissallad, rödbetor, grönt äpple och pumpapesto*
Tisdag
Fläskschnitzel, råstekt purjolökspotatis, smörad skysås, ärtor och anjovisgarnityr
Mosad sötpotatis med vitlökssmör, rättiksallad, vårrullar och koriander*
Onsdag
Operans fiskgryta med räkor, blåmusslor, confiterad potatis och fänkålscrudité, aioli och krutonger
Broccolibiffar med tzatziki, rostad paprika, tomatsky samt oliv- och rotsakspytt*
Torsdag
Parmesanbakad kolja med rostad blomkålspuré, bakade champinjoner, citronsmör samt rostad hasselnötsvinägrett
Indisk kormagryta med chilirostade kikärtor, papadam och ris*
Fredag
Citronbakad kycklingfilé, gräslöksrisotto, smörad kycklingbuljong och grön sparris
Vegobiffar med hasselbackspotatis, stuvad savojkål och bakad blomkål*
Veckans special 189 kr
Bakad torskrygg med smörsås, grön sparris och fänkålscrudité
Alltid på Operan
Fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran och stjärnanis.
169 kr
Räksmörgås på ekologiskt danskt rågbröd med pepparrots- och citronmajonnäs.
198 kr
Dessert
Dagens hemgjorda glass/sorbet
49 kr
Hemgjord ekologisk chokladtryffel
49 kr
